Tag Archives: рецепт за шпагети

Рецепт за Шпагети

Доколку правиме список на најпознатите кујни на светот, сигурно доста високо на списокот би се нашла Италијанската кујна. Причина за ова не е нејзината разновидност, иако тоа не и недостасува, туку големото богатство на лесни и прости рецепти кои откако ќе се послужат не оставаат без здив од богатството на мириси и вкусови. Голем дел од рецептите се толку лесни што може слободно да се рече дека сте завршиле со припремање на храната пред воопшто да сте почнале.

Еден од тие лесни, прости рецепти кои едноставно не можеме да ги згрешиме е и рецептот за Шпагети со маслиново масло, лук и црвена пипер односно:

Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncini

Како што и кажува самото име на рецептот се работи за шпагети во кои главни состојки се маслиновото масло, лукот и пеперончините, односно мелена сува црвена пиперка. Continue reading